Home » Voetnoten » (13) Stadsarchief Rotterdam

(13)  Stadsarchief Rotterdam

Dit cijferkenmerk is informatie afkomstig van het Stadsarchief Rotterdam.

Het Stadsarchief Rotterdam beheert twintig strekkende kilometer archieven en honderdduizenden boeken, kranten, tijdschriften, afbeeldingen, kaarten en plattegronden, film- en geluidopnamen. Het oudste stuk stamt uit 1201, het jongste stuk is de krant van gisteren. Hoe vindt u de weg in deze enorme hoeveelheid materiaal?

Bezoekersinformatie

De collectie van het Stadsarchief Rotterdam is toegankelijk voor iedereen.  Op de studiezaal kunt u zelfstandig onderzoek doen en documenten inzien. Medewerkers staan klaar om u daarbij te assisteren. Bekijk hier onze openingstijden.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over de gang van zaken in het Stadsarchief, bijvoorbeeld of u gratis terecht kunt op de studiezaal? Of wilt u iets weten over een bepaald feit uit de geschiedenis van de stad, zoals de annexatie van Kralingen? Kijk dan eerst eens bij de veelgestelde vragen.

Servicenormen

Wat u van ons kan verwachten, hebben wij vastgelegd in een aantal servicenormen. U kunt ons daarop aanspreken.

Tarieven

U kunt de stukken uit onze collectie gratis bekijken. Maar als u een scan of een kopie wilt of iets van ons wil publiceren, dan brengen wij kosten in rekening.

Lees verder

Huisregels

Zoals iedere instelling kent het Stadsarchief een aantal huisregels. Zo vragen wij bezoekers die registratieformulier in te vullen en een geldig identiteitsbewijs te tonen. Er wordt dan een tijdelijke bezoekerspas verstrekt. Als u van plan bent het archief vaker te bezoeken kunt u een permanente pas laten aanmaken. Voordat u naar de studiezalen gaat, moet u zich altijd even melden bij bij de receptie.

Cursussen

Wilt u uw stamboom uitzoeken, maar u weet niet hoe u dat aanpakt? Het Stadsarchief Rotterdam geeft geregeld cursussen voor beginnende en gevorderde genealogen.